Domů > Nezařazené > Vysoké Mýto B – Letohrad

Vysoké Mýto B – Letohrad

Do Vysokého Myta jsme
přijeli v oslabené sestavě, hlavně si zahrát šachy. Jako první končí Pepa, když se mu nepovedla braná Španělka a dojel na koncovku. Dušan Lipavský nedal šanci 0-1.
Poté končí Vašek kdy sicilka s Jirkou Koskem dospěla do nestejných střelců. 0,5-1,5.

Hrají se bojovné šachy.
Na první se snaží vzdorovat Kamil Marianovi,

na čtvrté desce hraje David s Lubošem Ptáčkem,

na páté bojuje s černými Lukáš proti Honzovi Kučerovi.

Šestou Pavel Sysr se snaží něco vymyslet proti Peteru Marinovovi,

na sedmé vymýšlí kombinace Ondra proti Radimu Podgornemu.

Poslední prkno pak hraje Víťa proti Jiřímu Markovi pěkně z ostra a nebojí se ani obětovat figuru za útok.

Bod z čista jasna! Ondra nachází kombinaci ve které získává figuru a zdrcený soupeř za dva tahy podepisuje stav ne tak srovnan na 1,5:1,5. Jste napnutí? Všichni v sále ano!:-).

Kamil brání pozici s pěscem méně, nevypadá to dobře.

David má o kvalitu méně ale pokouší se pozici řádně zkomplikovat.

Lukáš má bohužel v pozici moc slabin a soupeř je poziční hráč.

Pavel má péče méně, je to ale koncovka střelce s dámou, třeba tam bude nějaký odšach nebo večňák v dámské koncovce.

Víťa nenachází přesné pokračování pěkné kombinace, ale za figuru má tři pěšce s tím že dva jsou velmi neprijemní. Soupeř ale tahá věží na špatné pole a hned vzdává jelikož by dostal vidle!
Vedeme!! 12:00 stav 1,5:2,5 z pohledu domácích. Přátelé a dámy kdo by to byl čekal.:).

Davidova pozice s kvalitou méně je živá a zajímavá, tohle nevypadá vůbec špatně. Pavel brání dámskou koncovku která by mohla skončit remízou. Kapitán hraje 15 minut proti 47 na 13 tahů. Lukáš se drží. Dopadne to a udržíme se?

David má problém. Ten problém se jmenuje pěšec d2 Luboše Ptáčka, toho chytí jen střelec za to že sám padne. Věž a střelec proti jezdci a několika pěších, to nevypadá na záchranu. Všichni ale stále rozebírají osmou desku co se mělo hrát. Z toho je vidět jak zajímavá partie to od Víťi byla. Opravdu paráda Víťo!

Lukáš se brání co to jde, ale Honza Kučera si vylepšuje figurky pro černého velmi nepříjemně. David vzdává, to už hrát nešlo 2,5:2,5.
Pavel se brání sachovanim vcelku nadějně, ale za to Kamil přemýšlí kam postaví figurky aby o ně nepřišel. Čas 13:15, ostatní stále rozebírají Víťovu partii:-).

Lukáš, Kamil, Pavel, poslední kdo ještě hraje. 13:25 rozbor Víťovi partie začíná od prvního tahu znovu:). Lukáš má smrtelnou slabinu, d6 na které útočí všechny figurky soupeře. Pavel pouští pole c3 pro soupeřovu dámu a jeho pozice se stává obtížnou.

Kamil provádí průlom po h sloupci, soupeř má ale dva volné pěšce na A,B kteří jdou dopředu bez odporu. Kamil vytváří bubáky. Pavel se snaží o věčnák a Lukáš brání co mu síly a figurky stačí.

Kamil vzdává. Pavel přichází o druhého pěšce a Lukáš pořád brání pozici bez protihry, šance klesají. Honza Kučera nachází pěknou kombinaci a získává pěšce v přechodu do jezdcove koncovky. Pavel vzdává se slovy „aaaaach“ (nechal si dát sach na výměnu dámy).

Poslední hraje Lukáš, bojuje, ale tohle proti Honzovi, který hraje koncovky velmi dobře asi nedopadne. Honza Kučera ale frajersky nabízí remízu. Konečný stav utkání 5:3 pro Vysoké Mýto. Překvapení se nekonalo.

S KP1 se tedy loučíme jako 11 tým. Díky moc všem hráčům a především hostům v sezóně za hru a bojovné výkony.

Vašek

Categories: Nezařazené Tags:
  1. Bez komentářů.
  1. Žádné zpětné odkazy
Musíte být přihlášen k poslání komentáře.